Отчуждиха имоти за "Струма" и околовръстното на Враца

  • 11 декември 2013, 16:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a57465da2ca

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) получи безвъзмездно правото на управление върху имоти - публична държавна собственост, реши правителството на днешното си заседание.

Имотите се намират във Враца и в землището на с. Дяково, община Дупница. Те влизат в територията на изгражданите обходен път на Враца и на ЛОТ 1 на автомагистрала "Струма". Двете пътни отсечки са част от общоевропейския транспортен коридор IV и са ключови за републиканската пътна мрежа.


С друго решение Министерският съвет прехвърли безвъзмездно на община Търговище правото на собственост върху спортна зала в града.


До 2012 г., когато е затворена след предписание на РИОКОЗ, залата е използвана за тренировъчна дейност на учениците от спортното училище "Никола Симов". Придобиването на собствеността от местната власт ще позволи отделянето на средства за ремонт и поддържане на имота.


Със същия мотив на община Минерални бани бяха прехвърлени имоти с предоставени права за управление на закритата професионална гимназия в селото.


Местната власт възнамерява да използва собствени средства за организиране в тях на образователни и социални дейности - зелено училище, детски и ученически лагер, изграждане на дневен център и дом за стари хора, център за социална рехабилитация и интеграция.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!