Откриха нарушения при храненето на учениците в Казанлък

  • 17 октомври 2020, 16:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%94%d0%b0%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0 %d1%81%d1%82%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0

През изминалите дни комисия от представители на Община Казанлък, РЗИ-Стара Загора, Областна дирекция по безопасност на храните-Стара Загора и директори на училища извърши серия от проверки на столовото хранене на учениците в казанлъшките учебни заведения. Констатирани бяха нарушения, свързани както с организацията на процеса от страната на директорите, така и на фирмите, осигуряващи храната - ЕТ "Янко Мермеклиев" и "Йоги 5" ЕООД. 

Община Казанлък само отдава столовите помещения под наем, а директорите на училищата са тези, които осъществяват контрола по качеството, количеството на храната и самия организационен процес, кметът на Казанлък издаде заповеди, с които напомня на директорите на учебните заведения вменените им отговорности и задължения по отношение на столовото хранене. 

В хода на проверката Комисията констатира нарушения и по отношение на фирмите, които приготвят и доставят храната на учениците. 

Кметът разпореди да бъдат отстранени констатираните нарушения и предупреди, че при следващо нарушение договорите на фирмите ще бъдат прекратени. 

Община Казанлък напомня на родителите да бъдат бдителни и, при съмнение за нередности по отношение на столовото хранене на децата им, да информират по надлежния ред директора на съответното училище. Междувременно Община Казанлък извършва спонтанни проверки на фирмите, осигуряващи храната в учебните заведения, целогодишно за периода на договорите им.

Снимката е илюстративна

 

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.