Откриха новия физкултурен салон на гимназия в Банско

  • 26 юни 2019, 16:37
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 65598139 2599906556720139 2081720573347495936 n

Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско вече има нов физкултурен салон. Кметът на общината – Георги Икономов, преряза днес лентата на модерното спортно съоръжение.

Ремонтът бе направен с осигурени от инвестиционната програма на Министерството на образованието и науката средства. Подменена е настилката в салона, боядисани са стените, доставени са конвектори за отопление.

На официалното откриване гости бяха началникът на Регионалното управление на образованието в Благоевград - Ивайло Златанов, директори, учители и граждани. Водосвет отслужи отец Георги Касапинов.

Ръководството на гимназията благодари на кмета Икономов за съдействието му гизназистите да имат нов и модерен физкултурен салон. Градоначалникът заяви, че по важност поставя спорта наравно с учението. Не пропусна да изброи ценните за страната ни спортисти от гимназията - Катрин Гемкова, Благой Тодев, Благовест Стоянов, Георги Ергин, Костадин Каферинов и още много други нейни възпитаници. Нищо не е по-важно от личния пример, който вдъхновява, подчерта кметът. В края на церемонията присъстващите извиха кръшно народно хоро, за да пробват новата настилката на новия физкултурен салон.