Откриха ново футболно игрище в Черниче

  • 17 октомври 2020, 18:45
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium unnamed 2

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев официално преряза лентата на откриването на новопостроеното футболно игрище в с. Черниче, община Симитли.

Той бе в компанията на народния представител Стефан Апостолов, кмета на Общината Апостол Апостолов и кмета на населеното място Георги Стефанов.

Изграждането на игрището е финансирано със 104 468, 73 лв. Средствата са осигурени по спечелен проект на Община Симитли по Наредба № 4 на Министерството на младежта и спорта.

Теренът е с площ 167 кв. м., с изкуствено тревно покритие и може да бъде използван целогодишно от над 150 деца и младежи от с. Черниче.

“Всеки път, когато се открива подобно съоръжение за българските деца, е празник за населеното място. С такава прекрасна църква, която е изградена в Черниче и с модерното игрище, което откриваме днес, духът на селото ще бъде силен и жив. Искам да благодаря на кмета на Община Симитли г-н Апостолов за това, че се грижи за българския спорт тук и полага огромни усилия децата да получават адекватни съоръжения, на които да се занимават с любимия спорт. Щастлив съм, че виждам голямата радост в очите на децата, които ще използват игрището. Това е доказателство, че сме свършили добре работата си”, заяви министър Кралев по време на откриването.

 

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.