Откриха обновената волейболна зала „Иван Ханджиев-Сапа“ в Русе

  • 01 септември 2018, 17:31
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium 2  7

Официална церемония по откриването на изцяло обновената волейболна зала „Иван Ханджиев-Сапа“ се състоя днес в Русе.

На събитието присъстваха министърът на младежта и спорта  Красен Кралев, кметът на Община Русе  Пламен Стоилов, народният представител Пламен Нунев, вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, почетният председател на българската федерация по борба и вицепрезидентът на БОК -Валентин Йорданов, помощник треньорът на волейболния отбор – Красимир Миронов, директорът на ОП „Спортни имоти“ – Веселин Богданов, административният директор на ФК „Дунав“ – Огнян Цветанов, волейболният отбор „Дунав“ Русе и други.

„Гордеем се, че по време на Световното първенство в Русе, зала „Иван Хаджиев“ ще бъде една от залите за тренировка на отборите.“ каза г-н Стоилов. Той благодари на министър Красен Кралев за помощта и подкрепата, с която продължават да се развива спорта в Русе.

„Изключително съм щастлив и горд от това, което правим в Русе. Време е да обърнем внимание и на бокса като направим реконструкция и на тяхната залата.“, сподели министър Кралев. Той пожела на волейболния отбор да има много деца, които да вървят по пътя на успеха на ВК „Дунав“.

Ремонтните дейности на залата стартираха преди няколко месеца, като е направен цялостен ремонт, съблекалните и санитарните помещения са обновени, положена е нова настилка и външна изолация, поставена е нова мрежа на игрището. Залата е изцяло обновена със средства от Министерството на младежта и спорта на стойност 220 000 лв., а средствата за обзавеждане са предоставени от Община Русе – 18 000 лв.

Преди официалното откриване на залата по волейбол министър Красен Кралев проведе работна среща с кмета Пламен Стоилов и народния представител Пламен Нунев. Заедно посетиха изложбата, посветена на Световното първенство по волейбол, на което Русе е домакин от 12-18 септември. 12 фотографии изобразяват мачове от миналото на български национален отбор с отборите, на които Русе ще бъде домакин.