Откриха обновения Младежки център в Гълъбово

  • 28 октомври 2016, 17:56
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium  d0 be d1 82 d0 ba d1 80 d0 b8 d0 b2 d0 b0 d0 bd d0 b5  d0 9c d0 bb d0 b0 d0 b4 d0 b5 d0 b6 d0 ba d0 b8  d1 86 d0 b5 d0 bd d1 82 d1 8a d1 80

%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b6%d0%ba%d0%b8-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d1%80

Най-модерното съоръжение за спорт и развлечение в региона- напълно обновеният Младежки център в град Гълъбово, бе официално открит днес на церемония в присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министъра на енергетиката Николай Николов, заместник-посланика на САЩ в България Мартина Стронг, областния управител на Стара Загора Георги Ранов и кмета на Гълъбово Николай Тонев. Специален гост на събитието беше българската спортна легенда Йордан Йовчев.


Ремонтът на съоръжението е изцяло финансиран от „ЕЙ И ЕС България и е на стойност 4,4 млн. лева. Центърът е разположен в парк с площ от над 45 дка. Проектът за рехабилитация включва цялостен ремонт на съществуващата сграда, както и изграждане на нови съоръжения за спорт и отдих. Реновирането и озеленяването на пространството около центъра беше също част от концепцията за рехабилитация. Сега комплексът на Младежкия център предлага голяма спортна зала, зали за народни танци и художествена гимнастика, компютърна зала, закрит и открит фитнес, детски площадки и покрита сцена за концерти.


„За нашата община беше невъзможно да отдели над 4 млн. лева за да изгради Младежкия център и парка във вида, в който ги виждате. Затова бих искал да кажа „Огромно благодаря!“ на „ЕЙ И ЕС България“, заяви кметът на Гълъбово Николай Тонев.


„Младежкият център, който откриваме днес, е резултат от едно изключително добро сътрудничество между община Гълъбово и „ЕЙ И ЕС България“ и той безспорно ще подобри качеството на живот на хората от региона, сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова. „Радвам се, че „ЕЙ И ЕС“ е не само компания, която е основна част от електроенергийната система на страната, но и успешно реализира програмата си за корпоративна социална отговорност“, допълни тя.


„Днес празнуваме не само откриването на тази прекрасна сграда и парка, но и реализацията на една идея, постигната с много труд и партньорство“, заяви заместник-посланикът на САЩ Мартина Стронг. По думите й това е пример за сътрудничеството между САЩ и България на различни нива, което позволява реализацията на много подобни проекти.


„Обновяването на този Младежки център показва, че нашите усилия в корпоративната социална отговорност и развитието на отношенията ни с общината са последователни. Това не е просто една голяма инвестиция, а значим проект и показва грижа за младото поколение“, каза и Оливие Маркет, изпълнителен директор на „ЕЙ И ЕС България“.


След прерязване на лентата гостите направиха обиколка на съоръжението и на парка около него. Специална изненада за тях беше представянето на най-популярния професионален гимнастик в България Йордан Йовчев, който направи кратка демонстрация на откритото фитнес съоръжение.