Откриха официално първите два санирани блока в Ивайловград

  • 08 юли 2016, 16:51
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5eec8d44 d8f4 ee4c

Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова откри в четвъртък официално първия безплатно саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Церемонията по откриването се състоя пред напълно обновения блок на улица „Армира 4” в присъствието на десетки граждани. Отслужен бе и тържествен църковен водосвет за здраве и благополучие.


На събитието присъстваха, заместник-кметът на общината Красен Кръстев, а официални гости бяха, общински съветници от ГЕРБ и представител на фирмата изпълнител – Красимир Кирилов от „Стройекспрес-НН” ООД. Кметът Диана Овчарова припомни, че за пръв път в Ивайловград санираните блокове са с фотоволтаици по покривите. Те ще произвеждат ток, който нъплно ще покрива разходите по стълбища, мазета, тавани, асансьори и други общи части.


На церемонията по стара българска традиция Диана Овчарова изля менче с вода пред входа на реновираната и високо ефективна в енергийно отношение сграда.
В петък в 20.00 часа беше официално открит и вторият саниран блок по националната програма за енергийна ефективност, който се намира на улица „Шипка 6” в Ивайловград.