Откриха отвлечен мъж в свиленградско село

  • 28 декември 2018, 14:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium patrulka vidin

Мъж с двойно гражданство – турско и българско, е бил отвлечен и държан в къща в свиленградското село Чернодъб, съобщава Haskovo.net.  Той е бил изтезаван и  открит в безпомощно състояние. Дни преди това е бил обявен за издирване.

В Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство за отвличане на 60-годишния турски гражданин с инициалите Ш. Б. от повече от две лица, съобщиха от държавното обвинение.

Пострадалият подал сигнал в Районното управление на МВР-Свиленград и на 25 декември 2018 г. е образувано досъдебното производство, започнало с протокол за разпита му. Турският гражданин живее от около година и половина в България.

До момента е установено, че Ш.Б. е бил отвлечен от Свиленград на 22 декември 2018 г., като е бил откаран и държан в къща в село Чернодъб на територията на община Свиленград. Установено е, че срещу него е проявено насилие. По време на разпита той заявил, че му е отнета сума от 3 000 евро. Пострадалият е бил изоставен край Пловдив след полунощ на 23 декември 2018 г., като е подал сигнал в полицията.

До момента няма задържани лица.