Откриват летния сезон в Пампорово с колоездачен фестивал

  • 18 юни 2015, 07:46
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 577e4b33 773f d786

Първия по рода си Байк Фест ще бъде комбинация от зрелищна форкросс надпревара с първото истинско детско даунхил състезание.


Организаторите обещават четиридневно предизвикателство, заредено с много адреналин и силни емоции, с което ще стартира сезон лято 2015, както и други приятни изненади. За трета поредна година състезанието по спускане – Pamporovo Bike Cup, ще предизвика някой от най-добрите родни и чуждестранни състезатели да мерят сили по най-стръмните склонове в курорта – регистрацията за участие стартира преди броени дни, а бройката на записаните вече надхвърля 80 човека!


Друго интересно нещо в програмата ще бъде състезанието по спускане за деца на възраст от 10 до 14 години. Това е първото подобно състезание във Велопарк Пампорово и има за цел да даде сцена за изява на младите надежди в българското колоездене.


Велопарк Пампорово разполага с над 30 километра специализирани трaсета за планинско колоездене с различни нива на трудност, по които могат да карат от най-малките до професионалистите.


Един от акцентите в програмата на фестивала е премиерата на най-очаквания байк филм за годината, а именно съвместната продукция на небезизвестните Teton Gravity и Anthill Films, нереалният… UnReal.


Ако сте се чудили какво е да караш върху ледник или в компанията на стадо диви коне, то със сигурност не трябва да го изпускате, добавят организаторите и канят всички любители на адреналина на станат част от първия по рода си „байк“ фестивал в България.