Отличават община Момчилград за развитието на туризма

  • 09 септември 2019, 07:19
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%a2%d0%b0%d1%82%d1%83%d0%bb1

Отличие за „Динамично развиваща се община в туризма“ за 2019 година получава община Момчилград.

Призът се връчва по повод Световния ден на туризма, а официалната церемония ще се състои на 12 септември в Централния военен клуб в София. Според комисията по номинациите, "община Момчилград е постигнала високи резултати в туризма, прилагала е добри практики и се е утвърдила като привлекателна туристическа дестинация". Журито оцени усилията да се развива и популяризират както известни туристически обекти като археологическия обекти "Татул" и "Харман кая", така и дестинации като извора в местността Дамбалъ, религиозния комплекс "Елмалъ баба теке" и еленовото стопанство "Студен кладенец".    

Ежегодният фестивал „Нощта на Орфей”, както и Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", която се провежда за 10 поредна година, са оценени като изключително успешни прояви на туризъм.

"Отличието е за целия екип на община Момчилград, който от години работи за развитието на туризма. Заслуги за постижението има дългогодишният заместник-кмет и настоящ депутат от ДПС Ерол Мехмед", заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан.

Събитието се организира под патронажа на Министерството на туризма.