Отличиха фаворитите в първия конкурс за снимка и филм за Родопите

  • 01 декември 2015, 18:51
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 59bec770 ebe6 411e

На 30 ноември приключи първия по рода си конкурс за снимка и филм „Родопите-уловени мигове“, организиран от Сдружение „Родопи без граници“. В творческата надпревара в двете категории, взеха участие автори от България, Америка, Англия и Швейцария. В конкурса, стартирал през март тази година бяха обявени три теми -природа, култура и занаяти, както и мигове от ваканция в Родопите.


Журито, в състав-зам.-областния управител Андреан Петров, оперният певец и моден дизайнер Теофанис Роропулос от Гърция, журналистът и Тв продуцент Надежда Кехайова, и фотографът от Смолян Михаил Хубчев, имаше сложната задача да избере най-интересните кадри и филмови творби, които да бъдат отличени.


Първа награда грабна Минко Чернев за снимката му„ Родопски върхове в облаци“. На второ място е Тихомир Дулев, който е отличен за цялостно творчество - Снимка „Мечта“ и късометражен филм „Пътуване към Триград – 3.


На трето място екласирана снимката „Люборитство“ на Атанаска Аролска. Победители в конкурса за 2015г. са и Диана Ангелова със снимка „На риболов“ , Румен Проданов с фотокадъ „ Град Смолян“ и Мария Лепопелска с панорамен поглед от „ Неделино“. Победителите получават няколко дневни ваканции в курорта Пампорово и Смолян и околностите.