Отменено е бедственото положение в Ловеч

  • 11 юли 2014, 07:45
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53bfb5331358a

Бедственото положение в област Ловеч е отменено, съобщават от прсцентъра на общината. Решението бе взето на заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия.


Представители на институциите и експлоатационните дружества са изготвили доклад за състоянието в общината след снощния порой и за предприетите от тях действия. Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" е отстранила 56 аварии.


Общо 17 са падналите дървета върху къщи и пътното платно, изтеглени са три автомобила, работено е по един пожар без загуби.


До 23.00 часа снощи са възстановени от ЧЕЗ седем електропровода, 120 са били сигналите за проблеми по мрежата - ниско напрежение, навсякъде електрозахранването е възстановено. Няма селища без ток, екипите реагират своевременно на единични сигнали.


Предстои оглед на щетите в града, комисия ще обобщи констатациите и ще изготви доклад чрез областния управител до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет, откъдето ще бъдат поискани средства.