Отново кражба от моста край Плевен

  • 14 юли 2014, 13:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53c3d77e6a97d

Крадци са изрязали 4 см. дебели метални елементи от арматурата на носещата конструкция на моста на река Вит край Плевен в посока София. По него наскоро бе отбито движението от другия, по-който влизат колите от столицата, и бе обявен за опасен заради опасните вибрации.


Така входното съоръжение с двупосочен трафик става още по-рисково и се налага да се наблюдава всекидневно. Възможно е дори да се наложи автомобилите да заобикалят по околовръстното шосе до изхода за Русе, за да влизат и излизат от града, съобщи кметът проф. Димитър Стойков.


Посегателство е станало миналата седмица и може да предизвика катастрофа с много жертви, предупреди той.


Кметът е уведомил прокуратурата за престъплението. В същото време другото платно над реката стои и чака да бъде ремонтирано. Но това пък се протака от общинската фирма "Инжстрой", която се бави с внасяне на парична гаранция. Това е условието кметството да подпише договор с нея за спешната реконструкция, за която вече има пари.


Още 288 хиляди лева е отпуснала на община Плевен Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет само за ремонта на "входния" мост до село Ясен. Местната администрация вече разполага с 267 000 лв. по предишен транш. Необходими са още толкова пари за възстановяване на платната в двете посоки, уточни градоначалникът.


Средствата трябва да бъдат използвани задължително до края на годината, иначе трябва да се върнат в републиканския бюджет. Ще бъде направено второ искане до Агенцията за обществени поръчки за пряко възлагане на "Инжстрой".


*Още новини от Плевен четете тук