Отпускат над 20 млн. лв. за столичното метро и пътища

  • 29 май 2019, 13:58
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9c%d0%a1 7

Над 20 млн. лв. отпуска правителството за модернизация на метрото и рехабилитация на пътищата в страната. Това съобщи премиерът Бойко Борисов днес на заседание в Министерски съвет.

15 млн. лв. от тях са за доставка и обновяване на метровлаковете в столичния градски транспорт.

Борисов нареди на регионалния министър Петя Аврамова да започне строителството на последните 6 км от Южната дъга на Околовръстния път на столицата до бул. "Цариградско шосе". Заради обжалвания от собствениците на имоти, строителството все още не е започнало, въпреки че има избран изпълнител. Днес ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за държавната собственост падна и така дейностите ще могат да стартират.

„От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили, Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет“, коментира Борисов.

 „За община Габрово 4 млн. лв. Видяхте онзи ден тунели, мостове, огромни строежи. Тази техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Отпускаме тези пари, за да се отремонтират всички тези несгоди, вследствие на големите строежи там”, заяви Борисов.

1.4 млн. лв. се отпускат за рехабилитация на съществуващо трасе и изграждане на ново от Рупите до археологическите разкопки на Хераклея Синтика.

„Точно под тази могила на километър и нещо от Рупите на баба Ванга, огромно количество туристи отиват”, каза премиерът.

С допълнителни 500 000 лева пък ще бъдат довършени ремонтите на катедралата във Варна.