Отварят 3D кино в Смолян

  • 01 ноември 2012, 16:28
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0743341995

В началото на следващата година в Смолян може да има съвременно цифрово 3D кино, което ще бъде в театъра. Този стана ясно след срещата, която проведе кметът Николай Мелемов със президента и изпълнителния директор на кинозали „Арена”. Стефан минчев и Божидар Илиев са изразили желанието и подкрепата си в Смолян да бъде открит кинокомплекс от съвременен тип.  


Тримата са обсъдили вариантите за съвместната дейност, както и цените за оборудване на киносалона. Представители от фирмата ще дойдат на място, за да видят залата и да предложат най-добрия вариант за оборудването. В срещата участваха още зам-кметът Марин Захариев и директорът на театъра Адриян Петров, чиято е инициативата  в сградата  да има модерно кино.              


Александра груп е лидер на българския филмов и кинопазар. Тя  е разпространител на игрални филми на американските студия WARNER BROS, SONY PICTURES, 20TH CENTURY FOX. През 2003 г. компанията откри за посетители първите в България кинокомплекси от съвременен тип - Кино „Арена”, всеки с площ от 15 000 кв.м., общо 30 зали и 6000 места. Инвестицията в проектите е 30 млн. евро.  Комплексите „Арена” са оборудвани с последно поколение дигитални кинопроектори и системи за озвучаване