Отварят лекоатлетическата писта в Търново

  • 05 май 2020, 21:34
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium stadion ivailo

Лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло“ във Велико Търново отваря от утре – 6 май. Според инструкциите на здравните власти, разрешени ще бъдат индивидуалните тренировки, а груповите все още остават ограничени. 

В празничния ден, а също и през уикенда /9-10 май/ съоръжението ще работи от 8,30 до 20,30 ч. В работните дни 7 и 8 май пистата ще отворена от 6,30 до 9,30 ч. 

Спортуващите ще могат да влязат в комплекса през Вход 3 – от северната страна. Създадена е организация с отделни маршрути за вход и изход. 

Престой на пистата извън времето за тренировка няма да се допуска. Все още няма да се ползват пейки, скамейки и местата по трибуните.

Забранява се консумацията на храни и напитки на територията на СК „Ивайло“ (с изключение на вода и други безалкохолни освежаващи напитки, които всеки спортуващ лично носи за собствена консумация по времето на тренировката). Пластмасовите бутилки за напитки и други отпадъци се изхвърлят задължително в кошовете за отпадъци.

Забранява се влизането на тревните площи, дъвченето на дъвки и плюенето по пистата.

„Апелираме към гражданите да спазват правилата, най- вече заради собствената им безопасност. За спортуващите е отворен санитарен възел в източната страна на централната трибуна, който ще се почиства и дезинфекцира периодично. На стадиона ще има служители на ОП „Спортни имоти и прояви“, които ще следят за реда. Разполагаме и с видеонаблюдение. Най-важно обаче е самосъзнанието на спортуващите, които трябва да подходят отговорно и да ни помогнат в осигуряването на безопасна среда за спорт“, коментира директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Снимки: общината