Отводняваха четири къщи във великотърновско село

  • 14 юни 2016, 17:22
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4e53474e 3d36 4b09

Четири къщи във великотърновското село Церова кория бяха отводнени след намеса на служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и служба „Гражданска защита”. Водата в приземните им етажи е била около 30-40 сантиметра, разказа кметът Христо Кунчев. Една от къщите е била наводнена от дерето, което излязло от коритото си, а останалите три – от прииждащите от околните ниви високи води.


Продължава постоянното наблюдение на реките в община Велико Търново, което е в сила след разпореждане на кмета Даниел Панов. Периодично се следят рисковите участъци по течението на р. Янтра и притоците й както във Велико Търново, така и в населените места. Кметът Панов и отговорните експерти в Общината постоянно изискват информация от кметовете и кметските наместници на населените места за състоянието на язовирите, деретата и реките.


3 метра е нивото на р. Янтра във Велико Търново към 16,30 ч. днес, при стойности от 4,30 метра в 22,00 ч. снощи и 2,70 метра в 7,00 ч. тази сутрин. Заради честите и обилни валежи в града, региона и в Стара планина отново е отчетено леко повишаване на речното ниво. С помощта на специализирана техника аварийно-спасителен екип от двете институции е премахнал купчина от дървета, заклещени под колоните на моста между Велико Търново и с. Леденик.


Разчистват се и наносите по две улици в Дебелец. Реките „Дряновска” и „Белица” остават далеч от критичните си нива.