Папата даде първо причастие на 250 деца в Раковски

  • 06 май 2019, 13:11
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b5 %d0%bf%d0%b0%d0%bf%d0%b0

Днес е вторият ден от апостолическото пътуване в България на папа Франциск. Сутринта той се срещна със семейства от центъра за настаняване на бежанци в столичния квартал "Враждебна". Преди Светият отец да отправи своя благослов към бежанците в центъра, деца го поздравиха с песни и празнична програма. 

По-късно папа Франциск пристигна на летище Граф Игнатиево, след което пое с папамобила към Раковски. Хиляди го посрещнаха, приветствайки го през целия му път от пристигането му в района на града до влизането му в църквата "Пресвето сърце Исусово". Там той участва в Света литургия с първо причастие на 250 деца, след което произнесе реч пред местните хора. В църквата се събраха около 750 души, а за останалите са поставени видеоекрани навън.

В друга католическа църква, "Свети Архангел Михаил", Светият отец се срещна и с католическата общност. Там той бе запознат с традициите и българския фолклор.

В късния следобед папата ще се върне в София за кулминацията на своето посещение - събитие за мир с представители на различни вероизповедания. Западно и средноевропейският митрополит Антоний ще присъства, но няма да участва в събитието, обявиха от Българската православна църква.

Утре сутринта премиерът Бойко Борисов ще изпрати папа Франциск, който ще отпътува за Северна Македония.

Снимки: popeinbulgaria.gov.bg