Параолимпиец подкрепя деца с увреждания в Ивайловград

  • 30 май 2016, 08:13
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 f530 a89f

Двукратният световен шампион на скок дължина за хора с увреждания Михаил Христов се присъединява към националната спортна кампания „Воля за спорт“, чиято следваща спирка е на 3-ти юни от 17 часа на площада в град Ивайловград.
Едногодишната кампания за хора в неравностойно положение до сега се проведе в градовете Харманли, Стара Загора, Своге, Созопол и Свищов.


Михаил Христов е поредният спортист, който ще подкрепи инициативата на Балканска медийна Асоциация и Агенцията за хората с увреждания. Той ще даде кураж на децата и възрастните, записали се в различните състезания – лека атлетика, тенис на маса, шах, табла, канадска борба, бадминтон и други и ще връчи купите на победителите.


Към него ще се присъедини и талисмана на „Воля за спорт“ Йонка Максимова, която преди повече от 10 години е била част от националния отбор по конен спорт с множество медали зад гърба си от Балкански и Международни състезания. В момента е собственик на конна база "Макс" - Нова Загора и безвъзмездно обучава дечица с церебрална парализа, аутизъм и други тежки заболявания на езда.
Националната кампания се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев, както и на министър-председателят г-н Бойко Борисов.


Кметът на град Ивайловград Диана Овчарова ще се включи в празненството с поздравление към всички участници в спортните състезания.


Медийно партньорство оказват Нова тв, Кmeta.bg, kmetskiizbori.bg, dariknews, netinfo, Bnews, Blife, newsinthecity.bg, sofianews.info, blitz.bg, no-comment.bg, vesti.bg, в-к Новинар, в-к 19 минути, в-к Стандарт, Търговски вестник, ХайЛайф и много други медии, които чувстват съпричастност.