Параолимпиец с награда от родната община Мадан

  • 04 декември 2015, 14:22
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 a0e8 03ba

Чек на стойност 2000 лв., плакет на община Мадан и поздравителен адрес получи на специално тържество параолимпиецът Мустафа Юсеинов, който грабна златото на игрите в Катар през октомври т.г. 44 годишният родопчанин, известен като „Великанът от Мадан“, спечели първо място в дисциплината хвърляне на копие на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в катарската столица Доха.


Бившият миньор е в инвалидна количка вече 23 години след инцидент в мините, но това не му пречи да печели медали и отличия на първенствата, а на последното в Катар успя да постигне рекорден резултат от 32,01 м. Така за пореден път спечели уважението и признателността на съгражданите си от малката родопска община.


Премията за спортиста е гласувана от местния парламент по предложение на градоначалника Молайсенов, веднага след като спечели втория мандат.


„Всяка награда би била малка за човек като теб, защото победите ти, показват какво е да имаш хъс, амбиция и висок спортен дух, да побеждаваш и винаги да си на върха”, каза в приветствието си към шампиона кметът и допълни:


„Надявам се борбеният ти и непобедим дух да продължи да бъде пример за подрастващото поколение спортисти в нашата община. Бъди още дълги години жив и здрав и помни - Мадан те обича!”


„Великанът от Мадан” благодари за вниманието към него, както и за реализираните от местната власт възможности за развитие на спорта в Мадан, особено след откриването на модерния спортен комплекс в миньорския град.