Парк за 650 000 лв. даряват енергетици на Гълъбово

  • 25 юни 2018, 10:01
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba %d0%93%d1%8a%d0%bb%d1%8a%d0%b1%d0%be%d0%b2%d0%be

Новоизграденият Парк „Езерото“ в Гълъбово ще бъде открит с официална церемония утре в 10.00 часа. Проектът се реализира по Споразумението за социални инвестиции между Община Гълъбово и енергийната компания „КонтурГлобал Марица-изток 3“, собственик на едноименната топлоелектрическа централа край града. Инвестицията на компанията за създаването на парка е 650 000 лева.

На откриването ще присъстват кметът на Гълъбово Николай Тонев, представители на ръководството на „КонтурГлобал Марица-изток 3“, както и представители на местната администрация, спортни клубове, граждани.

Официален гост на събитието ще бъде Станка Златева, двукратен вицеолимпийски и петкратен световен шампион по борба.

Новопроектираният и изграден парк „Езерото“ в квартал „Втори“ предлага на гражданите и гостите 6 500 кв. м сенчести алеи места за отдих на метри от прохладата на язовир „Розов Кладенец“. Проектът, разработен и детайлизиран съвместно от екипите на Община Гълъбово и енергийната компания, е изцяло съобразен с нуждите на местните жители и максимално използва естествените възможности на терена.

Новият парк се гордее с две обезопасени спортни игрища; специализираната тревна настилка на едното дава отлични възможности за активно забавление на почитателите на мини-футбола, волейбола, бадминтона и други; в съседство е разположено пясъчно поле, предлагащо атрактивни нови изживявания за любителите на плажни спортове.

Възможностите за активност на открито се допълват от напълно оборудвана фитнес зона, разполагаща както с класически тренировъчни уреди, така и с привлекателни за почитателите на кросфит-заниманията комбинирани съоръжения.

За детските въображение и енергия също е подсигурено подходящо място да се развихрят – специално конструирана площадка, отговаряща на всички актуални изисквания за безопасност. Роматични беседки и прохладен фонтан добавят към чара на парка, от който може да се наблюдават и множеството редки птици, привлечени от водите на „Розов кладенец“. За отпималния комфорт на посетителите са осигурени още и удобна автобусна спирка, паркоместа, санитарни помещения, ефикасно осветление, физическа охрана и всеобхватна система за видеонаблюдение.