Патриархът на Грузия благослови българските деца

  • 05 декември 2016, 15:19
  • Default profile Автор Антоанета Петева
Medium  d0 94 d1 83 d1 85 d0 be d0 b2 d0 bd d0 be  d0 be d0 b3 d0 bb d0 b5 d0 b4 d0 b0 d0 bb d0 be1

Патриархът на Грузия Илия II благослови българските деца. Той покани талантите от сдружение "Духовно огледало" на аудиенция в резиденцията си в Тбилиси.

[caption id="attachment_94853" align="alignleft" width="300"] Децата при патриарх Илия II[/caption]

Децата пристигнаха при него в български народни носии и му подариха изработена от царевична шума икона на Светото Семейство. Илия II благослови децата на България, на Грузия, както и всички деца по света. По време на аудиенцията той поздрави младежите с музикално изпълнение, композирано от него. В салона, в  който патриархът прие българската делегация, водена от председателя на сдружение "Духовно огледало" Татяна Костадинова, имало множество картини, научи Kmeta.bg. Две от тях са рисувани лично от Илия II.

"Духовно огледало" подреди изложба "Да бъде светлина" в Държавната детска галерия в грузинската столица Тбилиси. Тя е от икони, изработени от деца с различни техники и бе открита от посланика ни в Грузия Десислава Иванова, от председателя на "Духовно огледало" Татяна Костадинова и от директора на Държавна детска галерия Лиа Горгадзе. Жителите и гостите на Тбилиси видяха творбите на българските таланти от 30 ноември до 3 декември. Изложбата бе част от българо-грузински форум, организиран от Евгения Димитрова - българка, живееща в Грузия.

[caption id="attachment_94854" align="aligncenter" width="888"] Изложбата "Да бъде светлина" в Тбилиси[/caption]