Пазарджик домакин на най-голямото събитие на географите у нас

  • 20 април 2017, 08:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium logo 1

logo_1

Пазарджик ще бъде домакин на Българския географски фестивал. За трета поредна година географите от цялата страна се събират на национален форум, който ще се проведе на 22 и 23 април. Миналата година събитието бе организирано в Казанлък, а през 2015 г. – в Ямбол. Участие са потвърдили няколкостотин участници от цялата страна.

Фестивалната програма започва в 10:00 ч., когато във фоайето на зала „Маестро Г. Атанасов”за почват да работят щандове, представящи различни компании и институции, свързани с географията и образованието. Официалното откриване е от 12:00 ч. в зала „Маестро Г. Атанасов”.

По време на събитието ще бъдат представени научнопопулярни географски презентации, ученически състезания, семинари за учители и студенти, изложби и др. Участниците във фестивала ще могат да посетят безплатно музеите и галериите в Пазарджик по време на двата фестивални дни.

Специалното за гражданите на града в петъчната вечер на 21 април 2017 г. са предвидени две предфестивални събития. От 18:00 ч. в зала „Маестро Г. Атанасов” публична лекция и среща с гражданите под наслов „Светът и всичко в него” ще проведе известният журналист и пътешественик Симеон Идакиев. На същото място от 19:00 ч. географът и писател доц. Георги Бърдаров ще направи презентация във връзка с дебютния му роман „Аз още броя дните”.