Пазарджик под полицейска обсада

  • 29 октомври 2012, 10:23
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a07101bc5eb

Със засилена полицейска охрана стартира днес делото за радикален ислям в Пазарджик. Началото на процеса бе съпътствано от два протеста, съобщи Дарик. Над 200 души, обединени от идеите на Атака и ВМРО-БНД, се събраха в центъра на града и потеглиха в мирно шествие до сградата на съда. Паралелен протест организираха и от Националния фронт за спасение на България.


Около 500-те протестиращи се обявиха в защита на работата на българския съд и предотвратяване на опитите за влияние върху него по време на делото в Пазарджик. Според хората, дошли да подкрепят исканията, техният протест е успешен, защото присъствие на мюсюлмани няма, освен обвиняемите.


В Пазарджик са и лидерите на Атака и ВМРО-БНД Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.


Сидеров обяви пред стотиците протестиращи, че сред подсъдимите по делото има и хора от ГЕРБ. Това били Юсуф и Найме Горелски от Благоевградско.


„Тук сме, защото сме българи. Посрещаме всеки с добре дошъл, но не искаме никой да ни се качи на главата. Добри сме, гостоприемни сме, но не искаме да ни тъпчат", каза Петър Гайдарски от Враца, представител на Националния фронт за спасение на България.


„Борим се за справедливост, свобода и за по-добро благоденствие, за българските хора, обикновените хора, за истинските хора, за да можем да си гледаме внуците и да им помагаме. Да има работа за тях, да ги образоваме, да ги възпитаме, и да ги направим истински българи, с истински знамена, където трябва да следваме пътя на Ботев и Левски, друго няма спасение", заяви възрастна жена, дошла пред сградата на съда в Пазарджик.


Досега по време на процеса бяха разпитани десетки свидетели, някои от които дадоха противоречиви показания. Пред съда в Пазарджик бе разпитан и първият свидетел с тайна самоличност. Според неговите показания нелегалната структура на организацията е съществувала в България от 2008-а година и е целяла налагане на шериатска държава.


 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!