„Пежо“ се размаза на новия бул. „Васил Левски“ във Варна

  • 11 август 2019, 10:35
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 11 %d0%bb%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8

Трима души са с опасност за живота след жестока катастрофа на новия варненски булевард „Васил Левски“. Пътният инцидент е станал снощи около 22 ч. край пасарелката в района на ул. „Струга“, съобщиха от областната дирекция на МВР.

При движение с много висока скорост „Пежо 306“ със сливенска регистрация, управлявано от 25-годишен мъж, се е забило в бетонната стена на булеварда. От удара предницата на колата е неузнаваема, а двигателят е изхвърчал на метри встрани.

Шофьорът, както и спътниците му – варненка на 22 години и мъж на 26 години от Сливен, са откарани в тежко състояние в болницата „Света Анна“. До пристигането на спешните екипи десетки свидетели на катастрофата са гасили с пожарогасители и пясък предизвикания от удара пожар в колата.

Тримата пострадали все още са в реанимацията. По случая е образувано досъдебно производство.

Новият булевард „Васил Левски“, който все още не е официално въведен в експлоатация и затова няма поставени знаци за ограничаване на скоростта, е истинско изкушение за любителите на високите скорости. Със или без регулация, максимално допустимата скорост за движение в населено място, е 50 км/ч, напомнят от Пътната полиция.