Пената: Никой да не се качва в автобуса преди да е дошъл!

  • 12 юли 2019, 07:38
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%94%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%8a%d1%80 %d0%9f%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d0%b22

Стратега. Пената. Един от най-обичаните футболни треньори. Заради стила си на изказ и добронамереното си отношение към голямата игра и към нещата от живота. Димитър Пенев е легенда. Истинска институция в българския футбол. Велик като футболист, още повече като треньор, казват част от феновете. Според мнозина заслужено е избран за наставник №1 у нас за XX век. Стратега от Мировяне е уникален и неповторим, когато започне да говори. Според Уикипедия е роден на 12 юли 1945 г. в село Мировяне, Софийско. Истинската рождена дата на Димитър Пенев обаче била 10 юли, но минало време докато неговите родители отиват да го запишат и вече станало 12 юли. Така и в документите остава, че е роден на днешната дата.

Предлагаме ви част от незабравимите бисери на Пената:


Тая репортерка уж мене питаше, а все към играчите зяпаше. Ако знае началникът й как се оглежда, ще я изгони. Там нямат ли мъже в тия вестници?!


Джиесемът ми се повреди - аз натискам копчетата, той пее. Егати техниката!


Криза имало... Каква криза - днеска един в магазина напълни 2-3 големи кошници. На продавачката и се схванаха ръцете да му брои парите.


Интер...нет, Милан... нет, какви са тия щуротии?! Аз само вестници чета. Как ги вкарват тия работи в тия екрани, не знам! Това е за младите, не за стар човек като мен.


Митал, Питал, това е - няма пари! Какъв началник ни е тоя, като никакъв не се е вясвал. Аз, ей сега, ако го срещна на улицата, няма да го позная. Помня само, че беше едно мургаво и ниско, друго не помня...


Франсетата може да са петли, ама в София не пеят.


Добра загуба.


Като дойде нов в отбора, трябва да му е ясно следното - всеки полусезон да направи 10 силни мача, 2 средни и 1 слаб. Ето ти ги 15 срещи.


Казах на Ицо да вземе пресаташето Путко Мафани в щаба. Този Путко ще го спасява от картони. Ще си седи Стоичков на пейката и ще си води мача, а ако съдията дотича и поиска да го накаже за някой друга реплика, Ицо ще каже: Ама аз се обръщам към Путко Мафани.


За съжаление минералната вода калцира мозъците на футболистите и не е никак лесно да работиш с тях.


Категорично заявявам, че мога да напусна ЦСКА и пак да премина в ЦСКА. Само това може да се случи и си го запишете!


Предложих на колегата Мъри да не играем мач в този студ и сняг, а да вадим червеното вино и да се почва. Аз черпя.


Следващите Стоичков и Бербатов ще се родят, когато намалят цените и стеснят Студентски град. Тогава младите ще посещават по-рядко това градче.


Дъно е имало и пак ще има. Винаги ще има дъно...


Имам само едно изискване - екскурзоводката да бъде на средна възраст.


Не трябва да се хващаме за секса първо. Минаха 15 години. Нека нашите привърженици да знаят, че в САЩ футболистите бяха с жените си. Това бяха жените, а не гаджета. Не е важно, че е имало басейн. И през 1970 г. в Мексико бяхме в басейна, но завършихме на 16 място от 16 отбора.


Никой да не се качва в автобуса преди да е дошъл!


Слънцето какво е малко, а огрява цялата земя... Как работи, само учените знаят!