Пеперудено шоу край Скакавишкия водопад

  • 06 юли 2019, 21:06
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium %d0%bf%d0%b5%d0%bf%d0%b5%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%b8

Празник на пеперудите организираха отново край известния Скакавишки водопад в съботния ден общината в Кюстендил и местното сдружение "Роден край". Според изследвания на природолюбители и краеведи това уникално място се обитава от над 800 вида пеперуди.  Празникът започна  от 9.30 ч. в бившето училище на село Полска Скакавица, непоследствено над Скакавишкия водопад, чиито води се спускат от 71 м. височина. С детско пеперудено шоу, в което  се включиха и някои от посетителите - условието е да си аранжиран като пеперуда  и "да летиш". Разбира се, най-нахъсани бяха децата, които интеретираха мотива "пеперуди" с голямо старание и въображение.

Продължнието на шоуто се пренесе в близкото с. Ражданица на невероятно атрактивното място Чардако. Завой и вир на река Струма, а над реката са скали като чардак. Оттам смелчаци скачат във водите на реката. Тук е базовият лагер на клуба по рафтинг. Недалеч се реставрира  стар храм, отпреди век и половина.

Супер място, казват участнаци в шоуто. Дойдоха и рокери. Вечерта в събота е насрочен концерт на кюстендилски метал банди.