Перник щурмува парламента

  • 24 октомври 2012, 14:35
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a06de390948

Перничани щурмуват парламента, за да вземат думата от трибуната. Пострадалите от серията трусове от 22 май насам искат помощ от депутатите за обезщетенията, които им бяха обещани след бедствието. Вече се водят разговори с няколко парламентарни групи за изслушването, съобщи  председателят на Инициативния комитет Николета Максимова.


Жителите на града искат обяснение за бавната работа на Междуведомствената комисия и неспазените обещания, че всички потърпевши от трусовете ще получат помощ, за да оправят домовете си. На прага на зимата все още стотици семейства, които бедстватпо фургониили такива, които не могат да съберат пари, за да потегнат къщите си и те могат да се срутят върху главите им.


Ако отговорът на депутатите не ни удовлетвори, отиваме на протест в София, закани се Максимова. Идеята за митинг на жълтите павета или за палатков лагер пред Министерски съвет е от близо два месеца, но тогава премиерът Бойко Борисов тушира напрежението като командирова в града министърът по европарите Томислав Дончев.