Петима автори участват в конкурс за нов химн на община Стражица

  • 15 януари 2015, 14:20
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54b7c56e3a4a8

В най-скоро време Стражица ще се сдобие със собствен химн и с девиз, който заедно с градския герб ще станат част от официалната символика на общината, каза пред Kmeta.bg Дилян Братованов, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в администрацията.


Процедурата е задвижена още на 13 ноември, когато със заповед на кмета инж. Детелина Борисова, е била сформирана специална комисия за провеждане на конкурса. В двумесечен срок са се събирали предложения за девиз на общината, както и за текст, и музика за бъдещия химн.


Седем предложения за девиз и 5 предложения за химн (текст и звуков запис) са били допуснати до финалния кръг от надпреварата, обясниха от Общината. Решението е взето при заседание на конкурсната комисия, която е отворила получените предложенията в присъствието на техните вносители - педагози, читалищни самодейци, музикални изпълнители и дори общински служители.


Протоколът от заседанието вече е предоставен на кмета Детелина Борисова, а тя от своя страна ще внесе предложенията за одобрение и избор в Общинския съвет. На някоя от февруарските сесии местните парламентаристи ще утвърдят новите химн и девиз, които ще се ползват в официални ритуали и протоколни събития на града, както и в служебната кореспонденция.