Петима областни управители от Северен централен район поискаха пари за пътища

  • 03 август 2015, 13:50
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a167dfd2ea0

Петима областни управители от Северен централен район искат от правителството  ремонт на забравени с години шосета в Северна България. Представителите на Разград, Русе, Велико Търново, Габрово и Силистра се събраха в Разград, за да обсъдят как да свържат  участъци от третокласната пътна мрежа в регионите в общ проект за рехабилитация. Това съобщи за kmeta.bg областният управител на Разград Петър Василев, който бе домакин на срещата.


Всяка от петте области ще представи пред АПИ по три приоритетни отсечки, които  трябва спешно да се ремонтират. Идеята е предложенията да бъдат синхронизирани, за да могат да се оформят лъчове, които да осигурят по-доброто придвижване в целия СЦР. Всяко подразделение на пътната агенция в региона ще направи разчети за необходимите средства, така че те да залегнат в бюджета на МРРБ за следваща година, стана ясно по време на дискусията.


Областната пътна агенция в Разград вече работи по предварителните оценки за рехабилитация на 3 пътни участъка с обща дължина около 50 километра. Едното шосе свързва американския завод за царевица „Амилум” с главния път за София. В момента трасето към модерното структуроопределящо за страната предприятие е осеяно с дупки. Втората отсечка свързва 6 села, разположени между общинските центрове Самуил и Исперих, където пътищата наподобяват лунни пейзажи. Третото, проучвано за ремонт шосе, е между град Завет и разградското село Побит камък, където сега заеят огромни кратери.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.