Петокласници видяха как "оживяват" куклите в театъра

  • 28 май 2016, 16:04
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4f648f33 c342 848d

Петокласници от Основно училище „Васил Левски“ в Ловеч попаднаха в магията на Кукления театър към Ловчанско читалище „Наука“. Веднага след края на представлението на „Тримата братя и златната ябълка“, те отидоха при актьорите на сцената, за да видят как се управляват куклите.


Актьорите Пламен Петков, Светлин Стойчев, Токо Петкова, Росица Бозова и Дияна Дацова показаха на малчуганите как оживяват куклите. В началото на тази магия е художникът Тихомир Витков, който изработва куклите. Всяка има свой характер. Най-голямо любопитство за учениците предизвикаха ламята и орлицата.По време на самото представление учениците, които изучават приказката в пети клас, следяха с интерес оригиналните решения на режисьора Александър Ткачов. Така една позната за тях приказка се превърна в забавление с хумористичните реплики на героите. Типично българският бит оживя с музикалните изпълнения, които са записани от музиканта Валери Митев, директор на ОУ „Панайот Пипков“.


Всъщност той бе и причината Кукленият театър да направи това представление като подарък за учениците от началния курс на училището, което носи името на Пипков. Валери Митев е създал и записал музиката изцяло безплатно. Сред гостите на представлението бяха и ученици от V „б“ и V „в“ клас на ОУ „Васил Левски“, защото отдавна любопитстваха какво става зад завесите на един театър. Те бяха поканени от секретаря на читалището Пенка Стаменова.