Петрич с нов Обреден комплекс

  • 02 юли 2019, 11:55
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium snimka obreden dom 1

Нов Обреден комплекс бе открит в  Петрич. Водосвет отслужи архиерейският наместник отец Павел Милушев.

Сградата разполага с основна зала за поклонение, хладилна камера, две зали за раздаване на ритуална храна, административна част, санитарни възли. Първото решение за неговото построяване е взето през далечната 1988 г. от тогавашния Градски съвет, а година по-късно са приети и план-проектите за обекта. През 2013 г Общински съвет-Петрич взима решение, с което дава съгласие за построяването на Обреден комплекс. Четири години по-късно се гласуват и първите средства от общинския бюджет по предложение на кмета Димитър Бръчков. Първата копка бе аправена на 8 януари миналата година.

„Изграденият обект ще бъде в полза на петричани при организирането на тъжните ритуали, а паркингът ще улеснява достъпа като цяло и до гробищния парк, ще гарантира и безопасността на движението в района”, каза кметът Бръчков.

Той връчи на управителя на фирмата „Обредна дейност“ EООД и решението за въвеждане в експлоатация на новия Обреден комплекс и подчерта, че обектът е изграден изцяло със собствени средства на община Петрич.