Петричката болница с ново отделение

  • 06 юни 2019, 19:23
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 3b5815eb5d21e1311128aaf2c85c490e

Ново отделение по клетъчна терапия ще заработи във филиал Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД. Помещенията за него са готови, предстои оборудването им. Отделението ще бъде сериозна крачка напред за региона, тъй като клетъчната терапия навлиза в областта на редица заболявания, в това число автоимунните.

Д-р Петров направи и презентация за технологията на работа в отделението. В сградата на болницата в Петрич подобренията продължават и с нова работеща централна кислородна инсталация, която е пусната до болничните стаи и ще спестява усилията по пренос на кислородни бутилки при необходимост. Системата е изведена и в приемния блок на болничната сграда в Петрич. За операционните зали и интензивно отделение има изградена също инсталация за сгъстен въздух.

„Успяхме да направим инвестиция в размер на близо 600 000 лв., които защитихме по проект за повишаване на енергийната ефективност на болничната сграда. Така се случи и цялостният ремонт на отделенията в мащаб, който не е правен досега, убеден съм. Заделихме и собствени бюджетни средства“, заяви  кметът Димитър Бръчков.

Извършен е неотложен ремонт на парната инсталация с цел по-висока ефективност на работа. Остарелите тръби са подменени с нови полипропиленови. Средства са насочени за подмяна на дограмата, скъклопакети и врати, подмяна на съществуващите вертикални щрангове на отоплителната инсталация, закупуване на нова абонатна станция и други текущи.