Писателка разкрива тайни на Япония в Благоевград

  • 10 май 2017, 21:30
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium  d0 ae d0 bb d0 b8 d1 8f d0 bd d0 b0  d0 90 d0 bd d1 82 d0 be d0 bd d0 be d0 b2 d0 b0  d0 9c d1 83 d1 80 d0 b0 d1 82 d0 b0

[caption id="attachment_120513" align="aligncenter" width="720"]Юлияна Антонова-Мурата Юлияна Антонова-Мурата[/caption]

Далечна Япония ще се пренесе в Благоевград благодарение на авторката на една от най-търсените книги у нас в последните пет месеца - „Моши моши, Япония“. Юлияна Антонова–Мурата  ще гостува в областния център на Пиринско на 20 май. Срещата с нейните почитатели ще е от 17.30 ч. в зала „22 септември“, където жители и гости на града ще могат лично да се срещнат с писателката и да чуят нейните вдъхновяващи разкази.

Тя ще сподели с присъстващите впечатленията си за живота в Страната на изгряващото слънце и за невероятните случки и хора, с които спечели истински почитатели на нейната вдъхновяваща книга. Представянето на първата й книга се превръща в увлекателен разговор между нея и публиката.

Като културно аташе в Токио преди години и като дългогодишен дипломат с ранг на пълномощен министър, Юлияна Антонова- Мурата днес не спира да работи за популяризиране на културата и на двете страни. България - като нейна родина и Япония като страната, в която живее със семейството си, по някакъв магичен начин стават по-близки благодарение на разказите, които госпожа Юлияна Мурата излива от душата си.

„Моши моши, Япония“ е книга, която вдъхновява. В нея авторката разказва малки истории от ежедневието на японците, тяхното общуване помежду си и как правят живота си по-красив и по-лесен. Историите в книгата са пример, а магичното „моши, моши“ като че ли ни се иска да използваме и в нашето ежедневие. „Извинете, мога ли да Ви бъда полезен“ и „Мога ли да Ви помогна“, са всъщност онова моши, моши, което отваря врати, сърца и пълни душите ни с благородство и светлина.

Поради изключително големия интерес към книгата и последвалия четвърти тираж, авторката пристига в България, за да се срещне лично с читателите и да разкаже любопитни неща за далечната страна. Писателката е приготвила специални японски изненади за своите благоевградски фенове.