Пламен Нунев: Ще работим за Северозапада и Русе като основно лице на туризма

  • 01 октомври 2014, 05:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 542b8b1fefbde

Пламен Дулчев Нунев е роден на 24 ноември 1956 година.
През 1981 година завършва ВИФ „Георги Димитров" в София (сега Национална спортна академия „Васил Левски") и придобива квалификация „Преподавател по масово-оздравителна физкултура", „Преподавател по физическо възпитание".


През 1982 година постъпва в системата на МВР, РДВР-Русе и там натрупва трудовия си стаж, като до 2005 година заема длъжностите районен инспектор, оперативен работник, началник група „КП", зам.-началник на РПУ-Бяла, зам.-началник на Второ РПУ-Русе, началник на Второ РПУ-Русе, началник на РЗ „Полиция" област Русе.
 
Пламен Нунев е кандидат за народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе.


- Г-н Нунев, като водач на листата на ГЕРБ в град Русе, върху кои проблемни сфери ще насочите работата си за успешното развитие на града?


- Основен акцент в местната управленска политика на политическа партия ГЕРБ е развитието на Северна и Северозападна България. Това е изключително важно и на тази база ние ще реализираме нашите приоритети. От изключително значение е пътната инфраструктура и по-конкретно да бъде направен пътят Русе- Бяла - Велико Търново, тъй като национален приоритет е магистрала Хемус, която ще минава през Велико Търново и Бяла. Изпълнението на тази задача е съвсем реалистично. В края на миналия мандат направихме пътя Русе-Разград-Шумен. За да има по-малко пътни инциденти, ние политиците трябва да се погрижим за добрите и удобни пътни връзки, които да намалят рисковете по пътищата. Друг приоритет е завършването на проекта за голямата спортна зала в Русе. Преди около месец открихме малката спортна зала в гимназията по европейски езици, а голямата ще бъде готова до няколко месеца.


Друга наша цел е реализацията на крайбрежната русенска зона, която е обект на говорене за много управляващи през годините, но никой не предприе нищо конкретно. В този аспект през последните няколко години ГЕРБ направи първите важни крачки в тази насока. Русе наистина трябва да притежава крайбрежна ивица. Това го дължим на нашите граждани. Първата стъпка беше, че тази зона включихме в интегрирания градски план на Русе, залагайки на този район като основен приоритет за развитието на туризма, малкия и среден бизнес. В централната градска част предвиждаме изграждането на една пешеходна зона, започваща от централните градски хали до стария център на града. Надявам се скоро да имаме един още по-красив център, с който да се гордеят русенци.


Ще продължим ремонтите в училищата и детските градини, разбира се, чрез средства по еврофонговете. Само преди по-малко от месец открихме две нови детски градини.


- Как ще работите за подпомагане на малкия и среден бизнес?


В програмата ни са включени мерки за сътрудничество и подпомагане на бизнеса. Ще стимулираме малките строителни фирми, производителите на материали с програма, която включва безвъзмездно финансиране на за първите две години. След този срок помощта ще продължи, но със 75 %.


- Какво ще направите в сферата на сигурността?


- Имаме идеята да възстановим полицейското звено за борба с организираната престъпност. Трябва да бъде изградена самостоятелна държавна организация с контраразузнавателен профил. Трябва да възстановим и правото на президента да назначава висшата професионална длъжност в МВР така и ръководителите в другите служби за сигурност. Друга наша задача е възстановяването на конкурсното начало за растеж в кариерата в МВР и поетапното му въвеждане в службите за сигурност. Най- важното за хората обаче е ефективното противодействие срещу битовата престъпност, срещу която ще работим активно. Селата , които са обект на престъпни посегателства, ще имат повече униформени полицаи.


- Дни преди изборите, какво е Вашето послание към хората?


- Преди повече от година ГЕРБ показа, че може повече и има воля за това. На 5 октомври нека всички да гласуват за стабилна България, защото е дошло време за това.