Пламен Стоилов спечели конкурса "Кмет на месеца"

  • 01 септември 2014, 13:28
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 530f4fd677726

Гласуването в шестото издание на конкурса, на Портала на българските общини Kmeta.bg- "Кмет на месеца" приключи.

През август избрахме да поощрим градоначалниците на населени места, които прилагат добри практики и иновации за развитието на фестивалите и съборите в общините, които управляват. Номинациите традиционно бяха в две категории - за общини с население над 20 хиляди жители, и за такива с по-малко от 20 хиляди души.


В категорията на общини с над 20 хиляди жители, най-много гласове събра кметът на Русе Пламен Стоилов. Той получи подкрепата на 63.76% от нашите читатели.


Кметът на община Русе бе номиниран, заради изключително успешният, значим и устойчив фестивал "Аз, градът". Той се провежда в крайдунавския град за трета поредна година. Фокусът му е върху съвременната градска култура, а целта да провокира въображението на артисти и жители на Русе.


В рамките на 10 дни на открити сцени в целия град бяха представени 22 артистични проекта и се проведоха 33 художествени събития. Те обхванаха различни периоди и области на градската култура.


Преминаха от възстановка на древни римски практики в "Римския пазар на Сексагинта Приста", през художествени експозиции и пленери на открито, атрактивни аудиовизуални инсталации и спектакли, многобройни детски и младежки ателиета, флашмоб акции, до експериментални площадни решения и риалити формати, сред които и екстремната "Опера в Русе".


Културният календар на града е изключително богат и разнообразен - той протича в рамките на кампанията "Русе - град на свободния дух", за която активно работи и едноименната фондация "Лицата на Русе".


Конкурсът "Кмет на месеца" продължава и през септември , когато новите номинирани от екипа на Kmeta.bg градоначалници ще се борят отново за вашата подкрепа.


Порталът на българските общини пожелава успех на г-н Пламен Стоилов.