Пламен Стоилов: В Русе ще изградим крайградски зони за отдих и развлечения

  • 05 август 2015, 12:12
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 fd06 c844

Крайградски зони за отдих и развлечения за жителите и гостите на община Русе ще бъдат изградени по проект, след като днес правителството прие решение за прехвърляне на собственост на 2223 дка поземлени имоти в горски територии – частна държавна собственост, с 3866 поземлени имоти в горски територии – собственост на община Русе. Терените се намират в землищата на селата Долно Абланово, Хотанца, Ново село, Николово и на град Русе.


Дългоочакваното прехвърляне в собственост на община Русе на държавните лесопарк "Липник" и хижа "Приста" е факт след последователни и целенасочени усилия на кмета на община Русе Пламен Стоилов и неговия екип.


Днешното решение на Министерски съвет дава възможност на общината за създаване на благоприятни условия за разширяване на съществуващия зоопарк и превръщането му в атрактивна зона на града. Община Русе е собственик на гребната база на брега на езерото в лесопарк „Липник”. Предвид традициите на града в развитието на този спорт, е предвидено създаване на комплекс за гребни спортове, за развитието на спортно майсторство.


Днес, кметът Пламен Стоилов коментира пред представители на медиите, че това е поредната сбъдната мечта на русенци. „Обичаме и хижа „Приста“, и Текето, затова днес е един от най-щастливите дни както за мен, така и за моите съграждани. В процедура сме да получим и Чифлишкото езеро. Гарантирам, че и Лесопаркът, и хижа „Приста“ ще бъдат използвани единствено за изграждането на модерни зони за отдих от русенци и гостите на града, каквото е и решението на Общинския съвет“, заяви кметът.


Още новини от Русе и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.