Плевен е с нов заместник-кмет

  • 17 юни 2014, 13:29
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53a04190c6007

Община Плевен има нов заместник-кмет. Поста заема Дамянка Владимирова, а нейният ресор е "Здравеопазване и социални дейности", уточняват от пресцентъра към местната администрация.


По професия Дамянка Владимирова е икономист. В периода от 2011 до 2013 година оглавява офиса за обслужване на Националната агенция по приходите в Плевен, а последната й длъжност там е "главен инспектор по приходи". Тя е позната на плевенската общественост и като общински съветник през мандата 2007-2011 год.


Освен основните си ресорни задължения Владимирова ще изпълнява и функциите на заместник-кмет по финанси.


Припомняме, че до април тези функции изпълняваше Алексей Зелов, който обаче бе задържан при спецакция на ДАНС и прокуратурата. На 22 април бе проведена операция в местната администрация в Плевен, при която Зелов бе арестуван при получаване на поискан от него подкуп от 4000 лева.


От прокуратурата не съобщиха от кого заместник-кметът по финанси е взел парите, но непосредствено след задържането му се появи неофициална информация, че той е оказвал натиск върху местен бизнесмен.


Временно поста му в общината пое финансистът Евгени Генов. Междувременно магистратите от Окръжния съд в града потвърдиха мярката "задържане под стража" на Алексей Зелов, който се оказа руски гражданин със статут на постоянно пребиваващ чужденец в Република България. Според текстовете в закона това му пречи да заема длъжността, която до 22 април изпълняваше.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!