Плевен и Добрич също са в грипна епидемия

  • 21 януари 2019, 13:53
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 991 ratio grip

Грипна епидемия е в сила от днес и за областите Плевен и Добрич. По този начин броят на засегнатите от заразата общини са вече десет - Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Шумен и Силистра. 

Учебните занятие в 593 училища и детски градини са преустановени днес, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

До 22 януари включително е удължена грипната ваканция в 137 училища в област Бургас, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен. В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 в област Смолян. В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник - 40.

От днес на обяд до петък включително се обявява и грипна ваканция във всички училища на територията на цялата Добричка област. В петък Регионалният щаб ще заседава отново, за да вземе решение за идната седмица.

И пловдивските ученици излизат в грипна ваканция. От утре 22 януари до петък 25 януари децата няма да ходят на училище. Това съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов.