Плодове и зеленчуци стават произведения на изкуството

  • 24 септември 2020, 14:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium dsc 0610

Поредно издание на "Празник на плодородието" подготвя общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил.

Празникът ще се състои на 3 и 4 октомври, на централния площад "Велбъжд". На събитието ще бъдат представени уникални произведения на изкуството, създадени от плодове и зеленчуци, родени в Кюстендилския край. От общинския отдел разкриха, че занаятчии и търговци от Кюстендил и региона ще представят своите художествени произведения, а земеделски производители – своята чиста и здравословна продукция, директно на потребителите.

"Празникът на плодородието" увенчава есента, а този празник на изобилието е наследство от Първия национален овощарски конкурс, проведен през далечната 1896 година в Кюстендил, казаха още от общинския отдел.

Изложението е възстановено през 2008 година и оттогава се организира от Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие в града, който всяка година представя десетки сортове ябълки, отглеждани и култивирани в региона.

По време на изложението са предвидени богата художествена програма и красиво аранжирани щандове със плодове и зеленчуци. Ще има конкурси за най-красиво аранжиран щанд и най-едра ябълка.