Площадки за пътна и пожарна безопасност откриха в Балван

  • 14 септември 2018, 14:39
  • Default profile Автор Павел Стаменов
1

Площадки за пътна и пожарна безопасност бяха открити във великотърновското село Балван. Двете нови придобивки са изградени за децата и учениците от младежките центрове, които са общо 20 и функционират в населените места край Старата столица. Там младите хора и малчуганите ще могат да се учат как да се държат като пешеходци и велосипедисти, какви са правилата за движение по пътищата, кои са основните знаци и пр. Децата и учениците ще научат и как да реагират бързо и адекватно при пожари.

Двете нови придобивки са резултат партньорството между Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Сдружението на кметовете и кметските наместници, дарителската организация „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите в България.

Откриването на площадките бе част от честванията на професионалния празник на огнеборците и 130-годишнината от откриването на пожарникарските служби в  България. Лентите прерязаха заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, областният управител проф. Любомира Попова, директорите на Областната дирекция на МВР и на Регионалната пожарникарска дирекция – старши комисар Димитър Машов и комисар Красимир Кръстев, председателят на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова. Празникът бе уважен от много гости на Балван, представители на институции и организации, кметове и кметски наместници от общината и от областта. Извършен бе и водосвет.

Проф. Георги Камарашев поздрави огнеборците по случай празника им и връчи свидетелства на доброволците от формированието, подпомагащо великотърновските пожарникари. С атрактивни демонстрации бяха показани както техните умения, така и възможностите на новата техника. Наученото през лятото представиха също децата от отряди „Млад огнеборец“ в селата Самоводене и Балван.

Открита бе и фотографска изложба, която разказва за историята на пожарникарската служба във Велико Търново от създаването й до днешни дни. 

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!