Пловдивската опера с концерт във Виена за Гергьовден

  • 05 май 2014, 15:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5367ace7f1f58

Пловдивската опера замина за Виена, където ще свири голям концерт за Гергьовден. Поканата и участието са престижно събитие за оркестъра, коментираха от филхарманията.


В австрийската столица пловдивските музиканти ще изпълнят религиозната кантата Stabat Mater от Дворжак по покана на ценения и уважаван организатор на концерти Varna International, който идва в Европа от Южна Каролина. Прочутото произведение ще бъде представено в голямата зала на Musikverein - дом на Виенската филхармония.


На 9 май същото произведение ще бъде изпълнено в Прага.


Stabat Mater е 90-минутна, вокално-инструментална религиозна кантата за солисти, хор и оркестър, базирана на текста на стар църковен химн със същото име.


В концертите ще вземат участие хорове от Аризона, Аризонския хор и симфоничен хор към Университет Аризона, както и членове на Хора от Симфоничен оркестър Тусон.


Концертите ще бъдат под диригентството на изтъкнатия професор Bruce Chamberlain, а солисти ще бъдат: Alicia Jayourba - сопран, Katrin Auzinger- мецо сопран, Russi Nikoff - бас и Kevin Hanrahan- тенор. Турнето Stabat Mater във Виена и Прага е едно от четирите, организирани от Варна Интернешънъл за лято 2014.