По 8 лв. за чадър и шезлонг на Равда това лято

  • 25 март 2020, 14:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b4%d0%b0

8 лева чадър и 8 лева за шезлонг ще плащат летовниците, избрали да почиват на плаж "Равда", община Несебър. Това реши правителството на днешното си заседание, като определи концесионера на морксата ивица. Договорът е за срок от 20 години.

След проведена открита процедура, Министерският съвет упълномощава Министъра на туризма да сключи договор за концесия с „Джедар“ ЕООД, в едномесечен срок от влизане в сила на решението на Министерския съвет за определяне на концесионер на морския плаж „Равда - Олимпийски надежди“, община Несебър, област Бургас.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 8 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 2,70 на сто. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 42 601,85 лв. без ДДС.

Инвестициите за обезопасяване на морския плаж и прилежащата акватория за срока на концесията са в размер на 226 656 лв. с ДДС.

Снимка:bulgariantravel.org