По-честа дезинфекция и до 30 души на сватби в Ловеч и Троян

  • 23 октомври 2020, 17:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 3

Регионалната здравна инспекция-Ловеч въвежда от утре допълнителни противоепидемични мерки за общините Ловеч и Троян. Мерките са във връзка с трайно очертана тенденция за повишена заболеваемост от COVID-19 на територията на област Ловеч, достигнати 14-дневни стойности от над 95,5 на 100 хил. за областта и преобладаващо разпространение на инфекцията и в Троян.

След обсъждане на заседание на Областен кризисен щаб и след съгласуване с доц. д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, е издадена заповед №РД-01-179/23.10.2020г. за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки на територията на двете общини, считано от 24 октомври до 8 ноември включително. При задържане на високи стойности на заболеваемост срокът на действие на заповедта ще бъде удължен.

В заповедта подробно са разписани ограниченията при събиране на много хора, къде и кога маските са задължителни. Въвежда се учестена дезинфекция, физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места от 1,5 м между сергии. Присъстващите в събирания на закрито се ограничават до 30 лица (за празненства) и до 50 лица (за семинари, конференции и т.н.). Спортните мероприятия и състезания стават с публика до 30 % от капацитета на площта при дистанция от 1,5 м. между зрителите на открито и без публика на закрито.

Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.