Почерпени шофьори предизвикаха меле

  • 13 февруари 2013, 11:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0f44ca59b0

Двама почерпени шофьори са предизвикали верижна катастрофа на улица в Раднево. Инцидентът е станал на ул. „Г. Димитров” във вторник вечерта, съобщиха от полицията. Лек автомобил „Хонда ЦРВ”, управляван от Д.К./47г./ и, при разминаване се блъска с л.а. „Фолксваген голф”, с шофьор Д.Д. /36 г./ от Раднево.


След сблъсъка удара водачът на „Хонда-та”  губи контрол над автомобила и и помита паркираните вдясно две коли - „Рено Клио” и „Тойота Авенсис”. В мелето е пострадало 6-годишно дете, което било във „Фолксваген”. То е получило повърхностна контузна рана, прегледано е в спешния център в миньорското градче и освободено без опасност за живота.  И трите автомобила са потрошени в различна степен.


Тестът на водачите с дрегер е показал, че и двамата са шофирали след като са обърнали преди това по някоя чашка. Шофьорът на Хонда-та Д.К.  е бил  зад волана с 2 промила алкохол, а на „Фолксвагена” Д.Д. – с 0.89 промила алкохол. Пияният Д.К. е бил задържан за 24 часа  в полицейското управление в Раднево, а на Д.Д. е бил съставен акт за административно нарушение.