Поддържаната жена е красива на всяка възраст

  • 06 март 2020, 13:49
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium %d0%92%d0%b0%d0%bd%d1%8f %d0%9a%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b01

Тя е не само красива и успяла, но помага и на други жени да сбъдват мечтите си. Ваня Кирова – Маринова е от Бургас, а името ѝ се свърза с различни бляскави модни събития по Черноморието. Освен това е организатор на конкурсите Мис и Мисис Буграс, които са част от веригата „Мис България”. Същевременно Ваня търси най-красивите жени и в по-малките градове. Зад гърба си има организирани конкурси в Созопол, Черноморец, Св. Влас, Сливен и Асеновград. Самата тя е успешен модел, завладял модните подиуми още като дете. В най-женския месец потърсихме една жена, сбъднала мечтите си, за да си поговорим за много лица на красотата.

- От колко години сте в модния бранш? Кога бяха първите Ви стъпки на подиума?

- Близо 20 години вече съм в този бранш. Бях едва на 14 години, когато за първи път се качих на моден подиум и от тогава той е неизменна част от живота ми, по един или друг начин.

- Какво се крие зад блясъка на модния подиум?

- Много работа, голяма организация и изключителна концентрация в детайлите. Зад едно перфектно организирано събитие стои човекът, който контролира целия екип – модели, дизайнери, сцена, осветление, звук, картина, спонсори, гости, медии, фотографи, оператори. И ако някой си мисли, че нашата работа е лесна, не знам дали би издържал и два часа на това напрежение.

- Вие организирате конкурси за красота по Черноморието, които са част от веригата „Мис България”. Променили ли са се критериите за красота през годините?

- Не, поне за мен не се е променило това, което търся в моделите. Смятам, че водещи трябва да са естествената красота, харизмата, дисциплината, височината и образованието.

- През последните години момичетата, които печелят в конкурсите, организирани от Вас, се представят отлично след това и на националния конкурс. Един от примерите е Теодора Мудева, която след като стана първа в Бургас, беше обявена за „Мис България”, след което пожъна успехи и зад граница. На какво се дължи успехът на вашите момичета?

- Предполагам, че успехът на финалистките от моите конкурси се дължи на това, че те съчетават много добре по-горе изброените качества и това се оценява на национално ниво.

- Какви критерии трябва да покрие едно момиче, за да бъде допуснато до конкурс?

- Първо трябва да има видими данни – височина, хубаво тяло и приятно излъчване. След това вече са от голямо значение възрастта и дисциплината, желанието за успех и осъзнатата отговорност, за това какво се случва, след като спечелиш конкурса.

- Организирате конкурси и за омъжени дами. Стават ли по-отворени семейните жени към подобни предизвикателства. Лесно ли намирате кандидатки?

-  Признавам си, че с омъжените дами ми изключително приятно да работя. Може би това е така, защото те са вече осъзнати жени, които по-лесно разбират какво искаш да им кажеш. Освен това гледат на конкурса не като на състезание, а като на предизвикателство. С всяка година броят на кандидатките се увеличава, а тази сме решили и да допуснем повече желаещи до финала.

- Конкурсът „Мисис Бургас 2020” ще се проведе през месец април, колко жени ще участват в него и с какво ще изненадате публиката тази година?

- Участничките които сме одобрили на този етап са 17, това е рекордна бройка за нашия конкурс досега. Подготвили сме интересна програма, надяваме се и доста популярни личности да са сред нашите гости и жури. Като цяло всичко ще е различно тази година, като започнем от локацията, изпълнителите, водещите. Определено ще е запомнящо събитие.

- В навечерието на най-женския празник – 8-ми март, нека разберем от един експерт по красота какво прави една жена красива? Достатъчна ли е хубавата външност?

- Поддържаната жена винаги е красива, независимо от възрастта, затова моят съвет към дамите е да не спират да се поддържат, да даряват любов и никога да не забравят да са женствени и нежни. За мен тази съвкупност от качества прави жената неустоима.

Снимки: Личен архив