Подготвят пътища в Кърджалийско за зимата

  • 01 септември 2015, 09:20
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4f64c81c a2ed 4957

Подготвят се пътища в Кърджалийско за зимата. Осигурени са необходимите средства за възстановяване на републиканската пътна мрежа, информират от областна администрация.


Продължава ремонтът на 50-километровото трасе Кърджали-Ардино до границата с област Смолян, което пострада най-тежко по време на обилния снеговалеж през март т. г. Всички дестабилизационни процеси ще бъдат отстранени, а там, където се налага, ще бъде извършено машинно изкърпване. За цялостната реконструкция на пътя има решение на Регионалния съвет за развитие, както и положително становище пред АПИ. Работи се и по рехабилитацията на отсечките Бял извор – Падина и Стоянов мост – Баните.


„Изкърпен е пътят Кърджали-Мост. Пътят е изключително важен, тъй като се ползва като обходен за тежкотоварни автомобили, заложили сме го ОП „Региони в растеж”, в момента тече проектиране”, коментира областниат управител на Кърджали Илия Илиев. Паралелно с изкърпването на асфалта върви и полагането на нова маркировка, монтиране на предпазни огради и разчистване на храсти и отпадъци в обхвата на платното за подобряване на видимостта.


До началото на есенно-зимния сезон от Областно пътно управление Кърджали гарантират, че свлачището в посока Черноочене – Чифлик – Черноочене в района на Стремци и двата разлома към Бели пласт ще бъдат овлядани. Проектите са изготвени, осигурено е национално финансиране и до няколко месеца строителните работи ще приключат. Предстои да бъде укрепено и голямото свлачище на пътя Момчилград - Крумовград в района на село Карамфил. Проектът е на стойност 2,4 млн лева.