Подкрепям категорично създаването на конкурс "Кмет на Европа", заяви Корнелия Маринова

  • 27 април 2016, 14:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 c42b 55a9

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова подкрепи реализирането на проекта "Кмет на Европа".  Това стана на среща с председателя на Асоциация "Евро Адванс" Боян Томов, който представи историята и развитието на амбициозната инициатива.


"Винаги, и като председател на Общинския съвет, и като депутат, а особено сега като кмет, съм била поддръжник на подобни инициативи, каза още в началото на разговора Корнелия Маринова.


Кметът на Ловеч не бе изненадан, че инициативата "Кмет на Европа" е подкрепена от редица градоначалниците, сред които са тези на Стара Загора, Казанлък, Добрич, Русе, Ихтиман, Нова Загора, Благоевград, Сандански и др.


"Конкурсът ще популяризира успехите на общините в България и чужбина, ще дава огромна гласност на техните проблеми. "Кмет на Европа" е престижна награда, патентована по европейското патентно право. Вече от три държави искат now how –то на платформата и вярваме, че тя ще бъде реализирана успешно", заяви от своя страна Боян Томов.


От своя страна Корнелия Маринова сподели, че в момента тя и екипът й работят по изясняване на икономическата и финансовата картина.


"Проблем е как да утвърдиш новите решения в условията на реален дефицит на време. Всяко ново решение води до отприщване на негативна енергия в малки групи хора, които преди са били в привилегировано положение. Най-големият проблем на Ловеч е стабилизирането на икономиката. В това отношение имаме пълната подкрепа на централната власт", заяви Маринова.


Председателят на Асоциация "Евро Адванс" обобщи, че проблемите на общините са разнородни, но Kmeta.bg се опитва да ги обобщи и да помага за решаването им.


В заключение, Корнелия Маринова заяви, че въпреки краткото време, в което управлява Ловеч, в града е започнала реализацията на редица проекти.


"Вярвам, че чрез Портала на българските общини - Kmeta.bg, те ще бъдат популяризирани", завърши кметът на Ловеч.


Още новини от Ловеч и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК