Подлез дава бърз достъп до центъра на хората от кв. „Грамада”

  • 12 юли 2019, 15:02
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bb%d0%b5%d0%b7

50-годишен проблем на жителите на благоевградския квартал „Грамада” най-сетне ще бъде решен. Ще бъде изграден подлез под жп прелеза, който води към жилищния комплекс. Специално сформирана комисия към община Благоевград отвори днес ценовите оферти. Изпълнението на дейностите по обекта ще започне след сключване на договор с ДЗЗД „Грамада строй“. 

Със строителството на подлеза при квартал „Грамада“ ще бъде решен един от основните проблеми за жителите на квартала от десетилетия насам. Ежедневно през жп прелеза преминават хиляди автомобили и пешеходци, което освен неудобства създава и предпоставки за ПТП.

Прокарването на подлез под жп линията не само ще подобри безопасността на движението в района, но и ще оптимизира автомобилния трафик, който се накъсва от честото пускане на бариерите за преминаване на влакове.

Съоръжението ще бъде изградено, след като сегашното общинско ръководство намери решение на дългогодишния проблем.

Финансирането на строителството е по проект „Интегриран градски транспорт на Благоевград“, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”, приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.