Подводничари за изолацията: Шегувайте се, редете пъзели и правете упражнения

  • 26 март 2020, 11:42
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium submarine 560945 640

Безспорно подводничарите са едни от хората, които най-добре знаят какво означава изолацията - и то дълго време. Самите те могат да ни послужат като пример за това как можем да се справим в такава ситуация. Ето какво ни съветват военните моряци, когато ни се наложи да прекараме времето си затворени.

Райън Рамзи прекара повече от 20 години в британския флот и е бил командир на ядрената подводница HMS Turbulent. Той подчертава важността на структурата в дневния график.

"Бързо си създайте рутинен дневен ред и се придържайте към него. Това означава, че ще си дадете време за почивка, за релаксиране и ясна времева рамка за фокусиране върху работата", съветва Рамзи.

"На подводницата няма много място за движение, но за да бъдете психически готови за всички задачи, трябва да сте физически годни и следователно упражненията са много важни", допълва той.

Ричард Каванаан е бил оператор на радар на подводница 12 години и твърди, че здравословното хранене е от съществено значение, а не само за физическото здраве.

Ако ядете нездравословни храни, вашият серотонин ще спадне и може да изпаднете в депресия, обясни той.

С него се съгласява Том Херман, който е бил във ВМС 40 години и е командвал две подводници.

Много е полезно да определите точното време за хранене. Можете да следите времето по ежедневните си ангажименти. Поради липса на движение апетитът може да бъде намален, така че спазването на графика на хранене е много важно, добави той.

Рон Гордън, който е служил в подводниците от 1964 до 1998 г., подчертава важността на забавлението.

"Мнозина имаха различни хобита. Решаваха пъзели, правеха примамки за риби, някои дори плетяха. В морето е най-важно да поддържате мозъка активен и можете да го правите с различни занимавки".

По време на изолация е от голямо значение поддържането на връзка със семейството и приятелите. Шегите също са от съществено значение според подводничарите.

"Знаехме как да се смеем един на друг до сълзи. В моменти, когато стресът е голям, е много важно да се усмихвате за своя сметка. Това ще улесни забравянето на тревогите за дреболиите", казва Кавано.

Единственото място в подводницата, където можете да сте сами, е вашата кабина.

"Отделете време за себе си като се отдалечите от другите и след това правете каквото ви дойде наум", съветва Джон Бейли, който служи на подводница.

Източник: BuzzFeed, цитиран от Канал 3

Снимка: pixabay.com